Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai - vette észre a 24.hu. Novák Katalin minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján döntött az állampolgárság megszüntetéséről.

A törvénynek arra paragrafusára hivatkozik, amely szerint az állampolgárság visszavonható attól, aki magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg. (A határozatokban minden esetben az érintett születési helyét tüntetik fel.)

Novák Katalin államfő visszavonta egy 41 éves zombori férfi, egy 21 éves volóci férfi, egy 47 éves nagyrákóci nő, egy 42 éves boródi nő, egy 64 éves závidfalvai nő, egy 57 éves hmelnyickiji nő, egy 30 éves pancsovai nő

jogszabályok megszegésével szerzett magyar állampolgárságát. A magyar állampolgárságot egyébként csak a megszerzésétől számított 20 éven belül lehet visszavonni.

A köztársasági elnök ilyen határozatai megszokottak, a hivatkozás azt látszik igazolni, hogy az érintettek vélhetően az egyszerűsített honosítás lehetőségével éltek vissza.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: