A dandártábornok szerint a következő év még nehezebb lesz Ukrajna számára

A fegyveres erőknek 2024-ben fel kell szabadítaniuk Ukrajna területét az ellenséges megszállás alól, miközben az orosz hadsereg erősen ellenáll – jelentette ki Olekszandr Tarnavszkij dandártábornok, a Tavrija hadműveleti és stratégiai csoport parancsnoka BBC-nek nyilatkozva.

A Kárpát.in.ua szerint Tarnavszkij elmondta: „Úgy gondolom, hogy a következő év talán még nehezebb lesz. Mert be kell fejeznünk a háborút, és fel kell szabadítanunk a területeinket. És minél közelebb kerülünk ennek a feladatnak a teljesítéséhez, a fő célhoz, hogy elérjük határainkat, még nehezebb lesz.” Szerinte az ellenség tud erről, és mindent megtesz, hogy megakadályozza ennek a feladatnak a teljesítését. „Ezért, ahogy mondani szokták, legyen szerencsénk, de ők döntöttek. Ezért mondom, hogy nehéz év lesz” – tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy „reális-e a háború befejezése jövőre”, a tábornok azt mondta: „Soha nem teszem fel azt a kérdést a háború befejezéséről. A kérdés az, hogy győzzünk. Mert a háború befejezésének különböző módjai vannak. Számunkra, katonák számára, ez a győzelem.”

A főtiszt kommentálta azokat a híreket is, amelyek szerint a neve is azoké között, akiket leválthatnak. „Elmondom, hogy gyermekkorom óta változik az életem. Elvégeztem az iskolát, katonai oktatási intézménybe jártam és folyamatosan változtattam a státuszomat. Szakaszparancsnok, századparancsnok, zászlóaljparancsnok. Ma parancsnok vagyok. Nem tudom, le akarnak-e váltani, készen állok mindenre” – mondta el Olekszandr Tarnavszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: