Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka Volodimir Zelenszkijt bírálta

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka hétfőn bírálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon döntését, amellyel a nyáron menesztette a regionális toborzóközpontok vezetőit.

Zelenszkij augusztusban távolította el a regionális toborzóközpontok vezetőit egy korrupcióellenes kampány keretében. Az elnök akkor arra hivatkozott, hogy a vonatkozó vizsgálatok a tisztségviselők visszaéléseit tárták fel a jogalap nélküli meggazdagodástól a hadköteles korú férfiak külföldre szállításáig, dacára annak, hogy hadihelyzetben számukra tilos elhagyni az ország területét.

Zaluzsnijt egy rendezvényen kérdezték meg az Interfax-Ukrajina hírügynökség beszámolója szerint arról, hogy a döntés hatással volt-e a mozgósításra. „Ezek szakemberek voltak, akik tudták, hogyan kell ezt elvégezni, és most már elmentek” – fogalmazott az ukrán fegyveres erők főparancsnoka.

A védelmi tárcának a toborzás növelését szolgáló legfrissebb elképzeléseiről szólva azt mondta, hogy a régi, bevált rendszert kellene visszaállítani.

Az utóbbi hetekben számos felháborodott bejegyzés volt a közösségi médiában arról, hogy ukrán toborzótisztek egyebek között edzőtermekben, illetve üdülőkben is behívóparancsokat osztogattak a hadköteleseknek. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: