Csalásra figyelmeztet a Kyivstar

Meghibásodás történt december 12-én az ukrán Kyivstar szolgáltatónál. A műszaki hiba miatt az egész országban elment a térerő és a mobilinternet sem működött.

A közösségi oldalakon elterjedt egy felhívás, miszerint minden felhasználójának 200 hrivnya kártérítést fizet a szolgáltató. A Kyivstar azonban felhívja a figyelmet arra, hogy ez csalás.

A csalók az előfizetők banki adatait próbálják meg megszerezni, hogy a bankkártyájukon lévő összeget ellophassák. Először egy linkre irányítanak, melyre, ha feliratkozik az adott személy megkaphatja a 200 hrivnyát. Azonban ezzel a linkkel egy vírust nyithatnak meg. Ezután egy kérdőív kitöltésére kérik a felhasználót, ahol olyan adatok megadását kérik, melyekkel a bankkártyáról könnyedén átutalhatják a rajta lévő összeget.

A Kyivstar kihangsúlyozza, hogy amennyiben a szolgáltató valóban kártérítést fizetne a felhasználóinak, úgy semmilyen adatot nem kérne el, hanem egyszerűen a SIM-kártyára küldené az összeget és SMS-ben tájékoztatná róla a felhasználóit. (Kárpátalja ma)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: