Két férfit vettek őrizetbe a Mezőkaszonyi Termálfürdőben, amiért megtagadták a katonai szolgálatot

Egy nagyszabású razzia során két embert vettek őrizetbe a Mezőkaszonyi Termálfürdőben, amiért megtagadták a katonai szolgálatot – írja a Sztrana cikkére hivatkozva az Index.

A nyugati régió hadkiegészítő parancsnoksága „mozgósítási tevékenység során” őrizetbe vett két személyt, akik megsértették a katonai nyilvántartásba vételről szóló törvény rendelkezéseit. Julija Sevcsenko, az ügyészség szóvivője elmondta, hogy a két férfit bár alkalmasnak minősítették a katonai szolgálatra, mégsem teljesítették behívási kötelezettségüket.

A kaszonyi egészségügyi központban korábban tiltakoztak a hadkiegészítő parancsnokság akciója ellen, akik razziáztak az idézések kiosztása miatt. December 7-én a beszámolók szerint „több tucat ismeretlen személy egyenruhában és gépkarabéllyal berontott a központ területére, és hasonló akciókat hajtott végre több kárpátaljai járásban is”.

Az elmúlt napokban számos üzenet és videó jelent meg az interneten arról, hogy a katonai ügyészség munkatársai razziákat tartanak a városi edzőtermekben, és idézéseket osztogatnak: edzőtermekben, éttermekben, fürdőkben jelentek meg, ahonnan elhurcolták a hadköteles férfiakat.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: