Magyarországra és Ausztriába indít új járatokat az Ukrzaliznicja

Az Ukrzaliznicja december 10-től új járatot indít Budapestre és Bécsbe – írta a Kárpát.in.ua a vasúttársaság Facebook-oldalára hivatkozva.

„Már december 10-től indul az új, 143/146-os sz. Bécs–Csap–Bécs közvetlen járat, amelyet Csap állomáson »hozzáillesztenek« a kényelmes átszállás végett a kijevi hálókocsik egy csoportjához, kifejezetten az átszálló utasok számára” – áll a közleményben.

A csatlakozás a bécsi járathoz a 367/368-as sz. Luck–Rivne–Csap–Ungvár járat utasai számára is kényelmes lesz.

A menetrend úgy van kialakítva, hogy az utas a külföldi út éjszakai részét (Kijev, Rivne, Luck, Lviv-Csap) az Ukrzaliznicja hálókocsijaiban töltse, a nappali szakaszt (Csap–Budapest–Bécs) pedig a Magyar Államvasutak 1. vagy 2. osztályú ülőhelyes kocsijaiban.

A jegy ára Kijevből Bécsbe (2. osztályú ülőhelyes kocsi + fülke) körülbelül 2 500 hr lesz, azaz közel 1 000 hr-val olcsóbb, mint a Kijev és Bécs közötti közvetlen járaton a RIC osztályú kocsikban.

A 146-os sz. Csap–Bécs járat mindennap 08.23 órakor indul majd. Érkezése Budapest Keleti pályaudvarra 14.20 órakor várható, ahonnan 14.40-kor indul tovább. Érkezés a bécsi központi pályaudvarra 17:20 órakor.

Visszafelé a 143-as számú Bécs–Csap vonat 10.42-kor indul az osztrák fővárosból, Budapestre, a Keleti pályaudvarra 13.19-kor érkezik, s 13.40-kor indul tovább. Érkezés Csapra: 20.59 órakor.

Hangsúlyozzák, hogy Csapon az átszállás összehangolt lesz: a Kijev felé továbbközlekedő belföldi járat mindig minden utast bevár.

Jegyek a Bécs–Csap–Bécs szakaszra az Ukrzaliznicja és Ausztria összes nemzetközi jegypénztárában válthatók.

A következő hetekben indul az online jegyértékesítés Magyarországra és Ausztriába.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: