Oroszország több hullámban támadta Dél-Ukrajnát

Oroszország több hullámban támadta drónokkal Dél-Ukrajnát szerdára virradóra, egy ember életét vesztette az egyik lelőtt drón lehulló törmelékeitől – jelentette Telegram-oldalán az ukrán légierő.

A közlés szerint a 46 iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgép közül 32-t sikerült megsemmisíteni, a le nem lőtt drónok többsége a frontvonal mentén ért célba Herszon régióban. Herszon városban találat ért egy bevásárlóközpontot és egy többlakásos házat.

Az egyik lelőtt drón lehulló törmelékei megöltek egy kertjében tartózkodó 35 éves férfit és megsebesítettek négy másik embert, köztük egy hatéves gyermeket Odessza egyik elővárosában – közölte Odessza régió kormányzója.

Heves légitámadás érte kedden este a herszoni főpályaudvart, ahol éppen 140 polgári személyt készültek evakuálni. Egy rendőr életét vesztette, négy másik ember – két rendőr és két civil – megsebesült – közölte Telegram-oldalán Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter. Az ukrán államvasutak szerint a támadásban megrongálódott az evakuáló vonat is, de a vasúti pálya járható maradt. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: