Ukrajna 1,2 milliárd dollárt kap a Világbanktól a szegények és kiszolgáltatott helyzetben lévők megsegítésére

A Világbank 1,2 milliárd dollár összegű finanszírozást biztosít Ukrajnának olyan projektekhez, amelyek a lakosság szociálisan hátrányos és alacsony jövedelmű rétegeit támogatják. Erről a Világbank sajtószolgálata számolt be.

A forrásokat Ukrajnának a Befektetések a társadalmi védelembe a befogadás, a fenntarthatóság és a hatékonyság érdekében (INSPIRE) projekt keretében különítik eli a japán kormány garanciája mellett.

A projekt célja, hogy támogassa Ukrajna kormányának azon képességét, hogy szociális segítséget nyújtson a szegényeknek és kiszolgáltatott helyzetben lévőknek a háború alatt.

Ezenkívül a cél a kormány azon képességének megőrzése, hogy a háború alatt és után szociális segítséget nyújtson a veszélyeztetett lakosságnak.

A Világbank pénzeszközeit árvák, gondozás alatt lévő gyermekek, szociálisan veszélyeztetett diákok, valamint a csernobili atomerőmű-katasztrófa és embercsempészet áldozatai támogatására fordítják.

A projekt keretében 29 szociális segélyprogram finanszírozására kerül sor, s csaknem 10 millió ukránra kell kiterjednie.

A 2024-es állami költségvetésben a szociális szféra finanszírozása a 2. prioritás a biztonsági és védelmi szektor után. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: