Zuhan Zelenszkij népszerűsége

Ukrajnában az elmúlt év során a hadsereg kivételével valamennyi kormányzó intézmény iránt csökkent a lakosság bizalma - derült ki a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet (KIIS) felméréséből, melyet a Kárpáti Igaz Szó szemlézett.

Míg az előző év decemberében a lakosság 84%-a bízott Vlagyimir Zelenszkij elnökben, most már csak 62%. Azok aránya, akik nem bíznak benne 5%-ról 18%-ra nőtt.

A Legfelső Tanács iránti bizalom több mint a felére – 35-ről 15%-ra – zuhant, a bizalmatlanság pedig hozzávetőleg ugyanennyire nőtt – 34%-ról 61%-ra. Tavaly még a válaszadók 52 százaléka bízott a kormányban, most már csupán 26 százaléka.

Ugyanakkor azok száma, akik hisznek a hadseregben, változatlan maradt – 96%. A válaszadók 88%-a azt mondta, hogy bízik az ukrán fegyveres erők főparancsnokában, Valerij Zaluzsnijban (tavalyról nincs adat).

A bírákkal (61%) és az ügyészekkel (64%) szembeni bizalmatlanság ezzel szemben csaknem megkétszereződött. Ahogyan az ukrán tömegtájékoztatási eszközök is hitelüket vesztették: 57/29 arányban. A sajtóval szembeni bizalmatlanság aránya 14%-ról 40%-ra emelkedett, áll a felmérésben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: