A volt tanácsadó szerint nem kell pánikba esni senkinek, hogy a fia meghal az ukrajnai háborúban

Valerij Zaluzsnyijnak, a fegyveres erők főparancsnokának állományon kívüli tanácsadói nem jogosultak nyilvános kijelentéseket tenni a nevében, minden nyilatkozatuk kizárólag a magánvéleményük, és nem tükrözik a főparancsnok álláspontját – közölte az ukrán fegyveres erők vezérkara az RBK-Ukrajina hírportál érdeklődésére.

Az ügy előzménye, hogy Alla Martinyuk, a Jövő Védelme Alapítvány alapítója az Izland Youtube csatornán a mozgósítással kapcsolatos nyilatkozatával felháborodást váltott ki a nézőkből - írta a Kárpát.in.ua. A csatorna Martinyukot az ukrán fegyveres erők főparancsnokának tanácsadójaként mutatta be. „Nem kell pánikba esni senkinek, hogy a fia meghal a háborúban. Mindannyian meghalunk, és jobb méltósággal meghalni, mint ha egy tégla esne a fejünkre vagy elütne egy autó” – mondta.

Az RBK-Ukrajnaina érdeklődésére a vezérkar közölte, hogy Zaluzsnyijnak már nincs állományon kívüli tanácsadója. És egyetlen állományon kívüli tanácsadónak sem volt felhatalmazása arra, hogy a főparancsnok nevében beszéljen. „Egy állományon kívüli tanácsadónak sem volt felhatalmazása arra, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka nevében nyilvánosan hozzászóljon bármilyen kérdéshez, és amit mondtak, az kizárólag a nyilvánosság előtti magamutogatás iránti vágyuk kifejeződése” – szögezte le a vezérkar.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: