Zelenszkij: az oroszoknak egyre kevesebb nyugodt éjszakájuk lesz

Ukrajna a hazai fegyvergyártás bővítésére és növelésére törekszik, hogy fenntartható módon biztosítsa a védelmi erők számára az orosz megszállók legyőzését, az ukrán fegyverek már számos sikeres csapást hajtottak végre ellenséges célpontok ellen – jelentette ki Volodimir Zelenszkij a Kárpát.in.ua hírportál szerint.

Zelenszkij elmondta, hogy megbeszélést tartott a kormány védelmi blokkjával, ezen belül is a Stratégiai Ipari Minisztériummal, Rusztem Umerov védelmi miniszterrel, valamint a minisztériumok csapataival. „A kulcskérdés az, hogy katonáinkat fegyverekkel és hadifelszerelésekkel lássuk el. Stabil ellátás, stabil termelés, egyértelmű tendenciával, hogy növeljük mind a lőszerek, mind a felszerelések gyártását Ukrajnában és a partnerekkel együtt” – jegyezte meg.

Az elnök szavai szerint intenzív munka folyik annak érdekében, hogy idén az ukrán védelmi és biztonsági erők akcióik jelentős részét a hazai termelésre alapozhassák. „És hogy az ellenség érezze az ukrán fegyverek valódi erejét. Ez az érzés már most formálódik. Az ukrán fegyverek is sok pontos csapást mérnek. És egyre kevesebb lesz a nyugodt éjszakája a megszállóknak. A mi ukrán erőnknek a sokszorosa kell, és lesz is. Az orosz terror minden megnyilvánulására és Oroszország arra irányuló minden kísérletére, hogy növelje a nyomását Ukrajnára, a megfelelő válaszunkkal találkozik majd” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: