Zelenszkij: a háborúban nem lesz szünet

A háborúban nem lesz szünet, ha Oroszországnak szünetet adnak, az csak Oroszországnak lesz hasznos, Ukrajnának egyáltalán nem – jelentette ki  Volodimir Zelenszkij elnök Tallinnban az észt kollégájával, Alar Karisszal folytatott megbeszélése után, számolt be az RBK-Ukrajina hírportál.

A tudósítás szerint Zelenszkij elmondta: szerinte a szünet az Ukrajna területén a csatatéren nem szünet a háborúban, ez nem jelenti azt, hogy ez a háború vége, és nem vezet politikai párbeszédhez Oroszországgal vagy bárki mással, ez a szünet csak Oroszországnak előnyös. „Mert tudjuk a mennyiséget, hogy mennyi drónt és tüzérséget gyártanak ma. Látjuk, miből van hiányuk, nagy hiányt látunk dróntüzérségből és -rakétákból. Iránból nagy mennyiségű drónt és Shahedet vásárolnak, és rakétákról is tárgyalnak, de még nem állapodtak meg, és több mint egymillió tüzérségi lövedéket kaptak Észak-Koreától, és láttunk példát néhány rakétára is” – magyarázta.

Az ukrán elnök megjegyezte, hogy az orosz raktárak üresek voltak Ukrajna teljes körű inváziójának megkezdése után, így most ez a szünet nem csak egy befagyott konfliktus lenne, hanem csak egy szünet, amely segít nekik - írta a Kárpát.in.ua. „Nem érkeznek. Igen, igazuk van, a világ sem érkezik feltölteni Ukrajna raktárait. De ma a világ segíti Ukrajnát, Oroszországnak pedig hiánya van. Kockázat lenne egy kis szünetet, 2-3 évet adni Oroszországnak, akkor átgázolnának rajtunk, ezt nem kockáztathatjuk, és hála Istennek, mindez Ukrajnában dől el, és ezért biztosan nem lesz szünet Oroszország javára” – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: