Dmitro Kuleba: az uniós országok Ukrajnán kívül más országoknak ne exportáljanak lőszereket

Az ukrán külügyminiszter az RND német médiahálózatnak nyilatkozva szorgalmazta, hogy az uniós országok Ukrajnán kívül más országoknak ne exportáljanak lőszereket. Dmitro Kuleba ezt az ukrán hadsereg súlyos lőszerhiányával indokolta – számolt be az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

„Fel kell bontani minden olyan szerződést, amely az Európában gyártott lőszerek harmadik országokba történő exportjára vonatkoznak, ugyanis minden ilyen lőszert Ukrajnába kell küldeni. Minden Európában gyártott lövedéknek Európa védelmét kell szolgálnia” – hangsúlyozta Kuleba.

A külügyminiszter a nyugati szövetségeseit bírálta az elégtelen lőszerszállítások miatt.

„A partnereinkkel folytatott találkozó alkalmával mindig elmondom, hogy lőszerhiánnyal küzd az ukrán hadsereg. Mindenki tisztában volt ezzel, ami súlyos hibákat eredményezett, amit el is ismertek. Későn döntöttek a gyártókapacitás növeléséről és a lőszergyártás bővítéséről. Sajnos, ezekért a hibákért nagyon nagy árat fizetünk” – mondta Kuleba, hozzátéve, hogy minden megtesznek, hogy jussanak el Ukrajnába a harmadik országok által vásárolt lőszerek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: