Ismeretlen vadállat tartja rettegésben a Perecsenyi járás két települését

A Facebookon egy ismeretlen vadállatról posztolnak a Perecsenyi járásban élő emberek, amely állítólag pusztítja az állatállományt és termetes méretű kutyákat tép szét - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Drugetházán (Zaricseve) és Újszemerén (Szimerki) éhes farkasok kóborolnak. Az emberek szerint nem riadnak vissza a háziállatoktól, besurrannak az udvarokba és elhurcolják zsákmányukat. A problémáról a napokban egy helyi képviselő értesítette a megyei közigazgatást.

Értesítőjében jelezte, az ismeretlen fenevad félelmet kelt a helyi lakosokban és veszélyt jelent az ott élőkre, azon belül a gyerekekre is. Az egyik udvaron egy reggelre a házőrzőnek csupán a feje és a lába maradt meg. Egy helyi férfi a folyóparton talált egy másik széttépett ebet. Ugyanakkor eddig még senki sem látta a ragadozót. Tehát az emberek csak találgatják, hogy farkasok garázdálkodnak a településeken, ahogyan az már öt évvel ezelőtt is megtörtént. A helyi vadászok szerint azonban akár vadhiúzok is betévedhettek a falvakba, amelyek legalább olyan veszélyes ragadozók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !