Megszökött a házi őrizetből a pedofil beregszászi fociedző, nagy erőkkel keresi a rendőrség

Egy 54 éves beregszászi férfit köröznek Magyarországon pedofil bűncselekmény elkövetése miatt - írta a Kárpátalja ma.

A férfinak sikerült megszöknie a házi őrizetből, így most nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Mint írja a police.hu, a beregszászi férfi edzőként dolgozott a tarpai fociakadémián. A vádak szerint több kiskorúval szemben is nemi erőszakot követhetett el egy diákszálláson. A férfi éjszaka is felügyelte az externátusként működő diákszálláson elhelyezett gyerekeket. A rendőrség szerint a férfira összesen 42 ukrán állampolgárságú, kárpátaljai gyermek felügyelete, kísérése volt rábízva a diákszálláson.

A rendőrség a vádlottat 18. életévét be nem töltött, a felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak miatt hallgatta ki gyanúsítottként korábban. Az áldozatok éppen csak betöltötték a 14. életévüket.

A férfi majdnem egy éven keresztül előzetes letartóztatásban volt, 2023 novemberében azonban a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét azzal, hogy a számára kijelölt ingatlant nem hagyhatja el. Ezt a gyanúsított nem tartotta be, mert 2023. november 19-én ismeretlen helyre távozott. Jelenleg fogolyszökés miatt is nyomozás folyik ellene.

A beregszászi férfi akár 15 év börtönt is kaphat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: