Az ukrán igazságügyi miniszter a frontra küldenék a korrupt tisztviselőket

A korrupción kapott tisztviselőket egészen nyugodtan a háborúba lehet küldeni – jelentette ki hétfőn Denisz Maljuszka igazságügyi miniszter az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában.

Mint kérdésre válaszolva Maljuszka kifejtette: a korrupt tisztviselők sokszor hazafiak, csak a hazaszeretet sajátságosan értékelik és kapzsik. És nem csak kapzsik, legyünk őszinték – tette hozzá. „Hazánk évtizedek óta műveli a korrupciót. Egyesek nagyobb mértékben, mások kevésbé, de általános volt és továbbra is gyakori”– mutatott rá, megjegyezve, hogy mégis felhorkannak, ha valaki korrupt.

Az igazságügyi miniszter elmondta, hogy volt egy közvélemény-kutatás, amelyben a legtöbben elismerték, hogy ajándék vagy pénz formájában baksist adtak orvosoknak, pedagógusoknak, járőröknek. „Nos, ez a jelenség mega széles körben elterjedt. Persze ki kellene irtani, de nem értem, hogy a korrupt embereket, mint másokat miért nem lehet a háborúba küldeni. Nem lehet, hanem kell” – hangsúlyozta Denisz Maljuszka. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: