Az ukrán kormány hadiadó kivetését tervezi az egyéni vállalkozókra

A kormány olyan törvénytervezetet készít elő, amely többletbevételt biztosít a költségvetésnek, mindenekelőtt hadiadó bevezetésével az egyéni vállalkozók számára – jelentette ki Danilo Hetmancev, a Legfelső Tanács pénzügyi bizottságának az elnöke az ukrán televízió maratoni háborús adásában, számolt be az Kárpát.in.ua hírportál.

Hetmancev elmondta: a Pénzügyminisztérium azon dolgozik, hogy 44 milliárd hrivnyával növelje az államháztartás bevételeit. Ezt az egyéni vállalkozók hadiadójának emelésével, bizonyos típusú ingatlan- és ékszerügyletek megadóztatásával kívánjuk elérni – tette hozzá.

A honatya szerint a szakbizottság javaslatcsomagot készített, amelynek révén 44 milliárd hrivnyát szeretnének beszedni. „A kormány ezt törvénytervezetként fogja előterjeszteni. Már márciusban várjuk ezt a dokumentumot” – mutatott rá Danilo Hetmancev.

A Pénzügyminisztérium annak érdekében, hogy többletbevételhez jusson a költségvetés, hadiadót kíván bevezetni a nonprofit szervezetek, az egyéni adófizetők és mások számára.

Korábban Denisz Smihal miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány a kiadások ellenőrzésének folytatása révén további forrásokat tervez az ország védelmi szükségleteire.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: