Moldova segít Ukrajnának levadászni a menekülő hadköteleseket a határon

A moldovai határőrök azt tervezik, hogy együttműködnek az ukrán hatóságokkal, és segítenek elfogni az Ukrajnából a Dnyeszteren túlra szökni próbáló hadköteleseket – jelentette be Adrian Efros moldáv belügyminiszter Ziarul de Garda című moldáv lapnak adott interjújában.

Efros elmondta: „Egyértelmű, hogy mindenki az életét próbálja menteni, és az államhatárokat illegálisan átlépők többnyire 18 és 60 év közötti férfiak. Hozzátette, hogy az ukrán elkerülők Dnyeszteren túli régiót használják a meneküléshez. „Gyakorlatilag hetente hajtunk végre egy-két akciót a Moldova területén szervezett különféle embercsempész csatornák leküzdésére és felszámolására, amelyeket a Moldovai Köztársaság és Ukrajna állampolgárai szerveznek” – mutatott rá.

Megjegyezte, hogy Chisinaunak is vannak szűrői a Dnyeszteren túli régióból kiinduló útvonalakon. „Megpróbálunk szorosabb kapcsolatot kialakítani ukrán kollégáinkkal, és személyesen megbeszéltük Ukrajna belügyminiszterével az ukránokkal közös járőrözés újraindítását a Dnyeszteren túli régióban. Ez lehetővé teszi az illegális migráció megelőzését és megakadályozását” – magyarázta Adrian Efros. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: