Több mint tízszer próbálták megölni Volodimir Zelenszkijt

A titkosszolgálatok jelentése szerint több mint 10 alkalommal terveztek merényletet ellenem – jelentette ki az ukrán elnök egy olasz tévécsatornának adott interjúban.

„Azt mondták, több mint 10-szer (az orosz különleges szolgálatok többször is megpróbálták meggyilkolni). De nem számolom. Minden emberünk, a katonai személyzet és a civilek folyamatosan veszélyben vannak. Én vagyok az ország elnöke, és ennek megfelelően kockázatot is vállalok” – mondta Volodimir Zelenszkij.

Hozzátette: a görög miniszterelnök látogatása során Odessza ellen olyan ballisztikus rakétatámadást hajtottak végre, melyre az ukrán erőknek idejük sem volt felkészülni.

„Tőlünk körülbelül 300-400 méterre csapódott be egy ballisztikus rakéta. A légicsapás nagyon gyorsan érkezett. Nem tudom, kit vettek célba a támadással. Ezalatt nem magamat értem, hanem más országok vezetőinek, polgárainak a tiszteletét. Láthatjuk, Putyin ezzel egyszerűen nem rendelkezik. Ballisztikus rakétákat lőtt ki a városra, miközben Görögország miniszterelnöke látogatást tett ott” – mondta az ukrán elnök. (KISZó)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: