Több százezer mozgósítást kerülő személyt fognak ellenőrizni Ukrajnában

A rendőrségi adatbázisok több százezer olyan személy adatait tartalmazzák, akik a területi toborzási és szociális támogatási központok (TCK) szerint mozgósítást kerülők, ezeket az embereket ellenőrizni fogják – jelentette ki Ihor Klimenko belügyminiszter a helyi és megyei hatóságok kongresszusának ülésén, számolt be a Kárpát.in.ua hírportál.

Klimenko elmondta: „A rendőrség a TCK-k alkalmazottaival együtt dolgozhat az utcán, de behívót csak a katonák, a TCK-k alkalmazottai tudnak kézbesíteni. Mi pedig együttműködünk az ellenőrző pontokon. A rendőrség megfelelő adatbázisokkal rendelkezik, amelyekben már több százezer ember van, akik a TCK-k szerint szolgálatkerülők. Ellenőrizzük ezeket az embereket, és természetesen a TCK alkalmazottai is a helyszínen ellenőrizhetik őket.”

A belügyminiszter szerint a rendőrség keresi a mozgósítást kerülő ukránokat, akiknek már kézbesítettek behívót. „A miniszter hangsúlyozta, hogy a rendőrség csak a TCK munkatársainak írásban közölt kérésének megfelelően jár el” – emlékeztetett Ihor Klimenko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: