Toborzók az autójukkal elütöttek egy kerékpárral menekülő férfit (videó)

Lviv megyében a helyi területi toborzási és szociális támogatási központ (TCK) munkatársai az autójukkal utolértek egy előlük kerékpárral menekülő férfit és felborították – közölte a Kárpát.in.ua hírportál a Lviv megyei TCK Facebook-oldalára hivatkozva.

Az esetről készült videót az interneten tették közzé. Reagálásában a TCK közölte: „Az TCK alkalmazottainak az iratok felmutatására irányuló kérésére az állampolgár trágár szavakat kezdett kiabálni, sértegette a katonákat, kihívóan és agresszíven viselkedett. Ezután az állampolgár kerékpáron menekülni kezdett.”

A TCK megjegyezték, hogy bevetési csoportjának a katonái harci cselekmények résztvevői, és a harci egységekből helyezték át őket a TCK-hoz. „Nem képesek megbirkózni az érzelmeikkel, ezért döntöttek úgy, hogy üldözőbe veszik a szökevényt. Utolérték, és megpróbálták elállni az útját, azonban sikerült megszöknie” – magyarázta a toborzóközpont.

„Emlékeztetünk arra, hogy minden hadköteles korú állampolgárnak magánál kell tartania a katonai nyilvántartásba vételi okmányokat, és a rendőrség vagy a TCK katonáinak a kérésére be kell azokat mutatniuk” – tette hozzá a Lviv megyei TCK.