Az ukrán hadsereg számára gyűjtöttek pénzt a Halábori Gimnázium tanárai és tanulói

A Halábori Gimnázium tanárai és tanulói jótékonysági vásárt szerveztek, melynek bevételét az ukrán hadsereg katonái számára ajánlották fel - írta a Kárpáti Igaz Szóhoz eljuttatott levelében Rajó Eleonóra, az intézmény magyar szakos tanára.

A rendezvény az ukrán himnusz eléneklésével indult, majd a helyi iskola tanulói ukrán dalokból álló összeállítással és ukrán tánccal kedveskedtek a jelenlévőknek.

Ezt követően kezdetét vette a vásár. A megjelentek nagy örömmel és kedvvel válogattak a portékák között. Szebbnél szebb mézeskalácsok, kiflik, linzerek, egyéb sütemények voltak terítéken.

A falu méhészei különböző fajta mézeket, a szorgos anyukák házi szilva- és baracklekvárokat, házi készítésű tésztákat ajánlottak fel. Emellett karácsonyi hangulatú kopogtatók, fenyő- és asztali díszek közül lehetett választani.

"A szülők és az iskola tanárainak összefogásáért nagyon hálásak vagyunk. Kis iskolánknak 10 000 hrivnyát sikerült összegyűjtenie, amelyet nagy szeretettel továbbítunk az ukrán hadsereg javára." - olvasható a levélben.