Ruhát és meleg ebédet oszt a beregszászi Szent Anna Karitász a rászorulóknak

A beregszászi Szent Anna Karitász a háború kezdete óta támogatja a rászoruló kárpátaljai lakosokat és a Kárpátaljára érkező menekülteket egyaránt - írta a Kárpátalja hetilap online változata.

A karitatív szervezetnek több, a háború előtt elindított programja működik, amelyek révén lehetőségük van támogatni a rászorulókat. Szerdánként, a reggeli szentmisét követően ruhát osztanak a hátrányos helyzetűeknek Beregszászban. Emellett a szervezet naponta hatvan rászorulónak biztosít meleg ebédet.

„Hála Istennek, számtalan külföldi és itthoni felajánlás érkezett be a szervezetünkhez, melyek révén hétről hétre minden szerdán, a reggeli szentmisét követően egyfajta turkálót tudunk biztosítani a rászorulóknak a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház udvarán” – tudatta Harapkó Marianna, a beregszászi Szent Anna Karitász vezetője. A szervezők a ruhaosztási akcióra nemcsak az egyházközség tagjait, hanem minden arra rászorulót szeretettel várnak.

Emellett a Szent Anna Karitász munkatársai heti három alkalommal készítenek meleg ebédet hatvan rászoruló részére. Sokan helyben, a szervezet ingyenkonyháján fogyasztják el az ebédet, viszont a mozgáskorlátozott vagy idős emberek számára házhoz szállítják az ételt.

A beregszászi karitász munkatársai nap mint nap azon fáradoznak, hogy minden szükséget szenvedő embertársukon segíthessenek, ezért szívesen fogadják az önkéntesek és a segíteni vágyók jelentkezését. Mindemellett hangsúlyozták, hogy mindazok, akik bármiben hiányt szenvednek, ne habozzanak felkeresni a szervezetet, és segítséget kérni.

A karitatív szervezet december 17-re jótékonysági karácsonyi vásárt szervez, amelyre már elkezdték készíteni a szebbnél szebb kézműves termékeket.

A beregszászi Szent Anna Karitász szeretettel várja a karácsonyi jótékonysági vásárra, valamint egyéb programjaira az érdeklődőket. (Fotó: Kárpátalja hetilap)