Testvértelepülési segítség Csetfalvának

A segítség mindig jól jön, és jól esik, főleg a nehéz időkben. Ma valóban elmondhatjuk, hogy nehéz időket élünk, az országban háború dúl, már Ukrajna legnyugatibb megyéjében, Kárpátalján is egyre erősebben érezteti hatását.

Magyarország mindig segítő kezet nyújtott a kárpátaljai magyarságnak a nehéz helyzetekben, és mindig azzal segített, amire a legnagyobb szükség volt. Kárpátalján szinte nincs olyan település, amely ne ápolna testvértelepülési kapcsolatot valamelyik magyarországi testvértelepüléssel. A kapcsolatoknak köszönhetően a háború kitörése óta intenzívebbé vált a segítségnyújtás a nehéz helyzetbe került kárpátaljai falvak számára. Most Dunavarsány és Csetfalva példája áll előttünk - írta a Kárpáti Igaz Szó. A csetfalvai kultúrház tánccipőket és csizmákat kapott félmillió forint értékben, az iskola két laptopot és nyomtatót, hozzá megfelelő mennyiségű papírt, az óvoda hűtőt, villanytűzhelyt, két folyton-égőt és porszívót fél-fél millió forint értékben.

Dunavarsány Város Önkormányzatának 1,5 millió forintos adományát Bóna Zoltán és Páncél Károly országgyűlési képviselő, valamint Keresztesi Balázs Dunavarsány alpolgármestere hozta el Csetfalva intézményei számára.

Hnatik Anna elöljáró és az intézmények vezetői köszönetüket fejezték ki az értékes és hasznos felajánlásért, mint mondták, megnyugtató és jóleső érzés, hogy vannak olyan barátok, akikre mindig, minden körülmény között lehet számítani. (Fotó: Kárpáti Igaz Szó)