Folytatódik a kárpátaljai magyarság elleni durva támadások sorozata

Ukrajnában folytatódik a kárpátaljai magyarság elleni durva támadások sorozata, Munkácson már azt javasolják, hogy csökkenteni kell Magyarország politikai befolyását Kárpátalján, azaz a magyar közösség védelmére irányuló erőfeszítéseit „Ukrajna szuverenitásának biztosítása” érdekében - írta a Kárpát.in.ua.

A mukachevo.net munkácsi hírportálon is megjelent, előbb a Telegram-csatornáján közzétett sematikus cikkében Jurij Dzjamulics politikai elemző azt állította, hogy a totalitárius rezsimek ugyanazon séma szerint működnek, azaz mindig abból indulnak ki, hogy elfoglalják más országok területét nemzeti kisebbségeik védelmében. „Hitler a német kérdéssel, valamint az ausztriai és csehországi németek egy államba egyesítésével kezdte” – fogalmazott, idézve a führert, aki 1938-ban Ausztriához és Csehszlovákiához fordulva kijelentette: a Birodalom többé nem fog beletörődni a németek külföldön való elnyomásába. Szerinte Putyin is azzal a kijelentéssel kezdte, hogy Oroszország ott ér véget, ahol az orosz nyelv véget ér, és az orosz ajkúak védelme a kijevi rezsim által a Krímben és Donbászban elkövetett népirtástól.

A továbbiakban az elemző áttér a magyar miniszterelnökre: „Orbán hosszú évek óta fantáziál Nagy-Magyarország gondolatáról és a trianoni bosszúról, és folyamatosan „védi” a magyar kisebbséget. De mivel Magyarország még mindig a NATO és az EU tagja, nyilvánosan csak a környező országokban, elsősorban Ukrajnában élő magyarok autonómiájáról és kettős állampolgárságáról beszél. Bár az orosz nagyarányú agresszió megindulása után Orbán, láthatóan barátja, Putyin győzelmét remélve, kevésbé óvatos, ezért nyilvánosan a Kárpátalja egy részét magában foglaló Nagy-Magyarország térképes sálat visel, és azt mondja, Ukrajna „senki földje”.

Dzjamulics ezután így folytatta: az agresszív politika megvalósításában mindig olyan zsebpolitikai erők segítik őket, amelyek előkészítik a terepet a jövőbeni annexiók legalizálására. „Hitlernek voltak helyi nemzetiszocialistái Ausztriában és Hollandiában, a Szudéta-Német Párt a csehszlovákiai német nemzeti kisebbség képviselőiből jött létre. Putyinnak előbb a Régiók Pártja, majd az Ellenzéki Platform-Az Életért (OPZZS) és számos kisebb helyi pártok, így az Orosz blokk, Orosz egység, Szojuz, Egyesült Oroszország és mások voltak (a zsebpártjai)” – vont hamis párhuzamot a szerző.

A politikai elemző azt írta: „Orbánnak az ukrajnai magyarok pártja van, KMKSZ. A történelem során minden alkalommal a területi terjeszkedés során pontosan ilyen politikai erők segítették az agresszorok propagandáját, és kulcsszerepet játszottak az annektálás további legalizálásában. Igen, az osztrák nemzetiszocialisták több jogot követeltek az igazi németeknek. Az OPZZS képviselői azt állították, hogy megsértik az orosz ajkúak jogait. A KMKSZ képviselői is a magyar propaganda malmára hajtják a vizet, amikor „az ukrajnai magyarság fasiszta módszerekkel történő elnyomásáról” beszélnek. Mindegyik helyi politikai erő mögül mindig kilóg lóláb, hogy kik a gazdáik. Nyilvános támogatás az első személyek szintjén, közös fotók, látogatások és pénzváltás.”

„Nagyon nagy pénz a választásokra, a helyi politikusok, hatóságok, szakértők, véleményvezérek és egyéb olyan szolgálatok lojalitására, amelyek legalizálják az összes szükséges propagandaklisét. Mindannyian tudjuk, hogyan ért véget az európai németek életteréről szóló ideológia megvalósítása. Mindannyian láttuk, hogyan vezetett az orosz ajkúak védelme Ukrajnában az orosz agresszióhoz és az ukránok népirtásához a megszállt területeken. Mindannyian értjük, hogyan érhet véget Orbán hisztériája a magyar nemzeti kisebbséggel kapcsolatban.” - írta Dzjamulics.

Befejezésül a szakértő úgy fogalmazott: „és itt, egy magyarbarát kárpátaljai szakértőt parafrazeálva, egyetlen dolgot jegyezhetünk meg: az Orbán-féle Magyarország növekvő kárpátaljai befolyása elleni küzdelem valóban politikai kérdés, nevezetesen Ukrajna szuverenitásának biztosítása a saját területén. Ezért nagyon fontos megérteni, hogyan toboroz Orbán befolyási ügynököket Kárpátalján.”

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: