Mozgósítás elől menekülő férfiakat fogtak el a határőrök az ukrán-magyar határnál Kárpátalján

A férfiak fejenként 5000 dollárt fizettek volna az őket segítő embercsempészeknek azért, hogy átjussanak Magyarországra a Tiszán keresztül - írta a Kárpáti Igaz Szó.

A mozgósítás elől menekülő tíz hadköteles korú férfit vettek őrizetbe a csapi és a munkácsi egység határőrei a rendőrökkel közösen a beregszászi járási Tiszaújlak közelében, a magyar határtól pár száz méterre – adta hírül hivatalos honlapján az Állami Határőrszolgálat.

A jelentés szerint a férfiak egy luhanszki illetőségű férfi, valamint öt kárpátaljai személy segítségével illegálisan akarták átlépni az ukrán–magyar államhatárt Tiszaújlak község közelében. A határőrök a határ vonalától 1000 méteres távolságban fogták el a menekülőket. Az embercsempészek a határsértőket felfújható csónakkal juttatták volna át a folyón, ezért fejenként 5000 dollárt fizettek volna a hadköteles férfiak.

A mozgósítás elől menekülők illegális határátlépésének szervezésében részt vett személyeknél házkutatást tartottak a hatóságok, melynek keretében járműveket, telefonokat és készpénzt foglaltak le.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: