Elvettek az édesanyjuktól három gyermeket Kárpátalján

A rendőrség munkatársai a szociális szolgálat alkalmazottaival közösen elvettek az édesanyjuktól három kiskorút, akik közül a legfiatalabb még csak 5 hónapos – közölte a kárpátaljai rendőrség sajtószolgálata.

Az intézkedés oka a nő közel egyhetes távolléte volt, miközben egy rokonánál hagyta a gyerekeit.

A rendőrséget egy munkácsi lakos értesítette. A bejelentő elmondta, hogy egy nő a szomszédjánál hagyta három gyermekét, és egy hete nem tért vissza értük - írta a Kárpátalja ma.

A hatóság munkatársai a gyermekvédelmi szolgálat alkalmazottaival együtt azonnal kivonultak a helyszínre. Mint kiderült, az édesanya a 4 és 5 éves, valamint az 5 hónapos gyermekeit hagyta az 50 éves rokonnál, akinek egészségügyi problémái vannak.

A szociális munkások egy egészségügyi intézménybe vitték a kiskorúakat, ahol alapos kivizsgáláson estek át. A gyermekek további sorsáról a helyi szociális szolgálat dolgozói döntenek majd.

A rendőrség megtalálta az édesanyát, és értesítették a történtekről. A nőre korábban már többször felfigyeltek a rendfenntartók, és figyelmeztették, hogy teremtsen megfelelő körülményeket a gyermekei számára.

Az ügyben eljárás indult.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: