Módosítják a gázszámlákat Ukrajnában

Minden gázzal kapcsolatos szolgáltatást – a fogyasztást és az elosztást – egyetlen számlában vonnak össze – jelentette a Kárpátalja hetilap a Naftohaz sajtószolgálata nyomán.

„A fogyasztók számos megkeresésére a Naftohaz Ukrajini Állami Vállalat és az Ukrajna gázelosztó hálózatai Kft. egy fájlban egyesítette a gázfogyasztásra és -elosztásra vonatkozó papíralapú számlákat” – áll a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a Naftohaz, valamint a Hazmerezsi kropivnickiji fiókja, a Dnyiprohaz, a Harkivhaz, a Harkivmiszkhaz, a Krivorizshaz és a Donyeckoblhaz ügyfelei már áprilisban az új formátumban kapják meg a márciusi számlákat.

„Minden számlainformáció, az egyedi QR-kód, valamint az óraállás továbbításával és a fizetési lehetőségekkel kapcsolatos adatok egy helyen lettek összegyűjtve. Emellett a papíralapú bizonylatok számának csökkentése jelentősen mérsékli a számlák nyomtatási és kézbesítési költségeit” – hangsúlyozta a cég.

Ugyanakkor a fogyasztók változtatás nélkül kapják meg az elektronikus nyugtákat személyes my.gas.ua fiókjukba.

Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy némelyik, a harcok során lerombolt házba továbbra is érkeznek a számlák és előfordul, hogy beperlik a tulajdonosokat a közüzemi díjak fizetésének elmulasztása miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: