Rossz hír érkezett - Ismét visszatérhetnek az áramkimaradások Ukrajnában

Az ukrán energiarendszer továbbra is nehéz helyzetben van annak ellenére, hogy az Oroszországi Föderáció csökkentette az infrastrukturális létesítmények elleni támadások számát. Nyáron ismét áramhiány alakulhat ki Ukrajnában, közölte Volodimir Kudrickij, az Ukrenerho igazgatóságának elnöke a nemzeti telemaraton adásában. Elmondása szerint az áramhiány szezonális jelenség. Általában tavasszal és nyáron kapacitástöbblet alakul ki Ukrajnában, de idén változhat a helyzet - írta a Kárpát.in.ua.

„Jelenleg kisebb-nagyobb áradásokat figyelhetünk meg, de május–júniusban biztosan apadni fog, és akkor a vízerőművek kevesebb áramot termelnek. Idén az erőműveinket ért jelentős károk miatt a nyáron is hiány alakulhat ki, amit a hőerőművek kapacitásnövekedése, valamint a villamos energia importja kompenzál” – mondta Kudrickij.

Hozzátette, hogy a 2023 tavaszi–nyári helyreállítási kampány az ország történelme során az egyik legnehezebb lesz.

„Érezteti hatását a nagymértékű pusztítás és az, hogy több nagy erőmű megszállás alatt van. A nyáron az összes rendelkezésre álló termelőkapacitást fel fogjuk használni az energiarendszer egyensúlyának megőrzése érdekében” – mondta Kudrickij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: