Kiderült, melyek a legjobban fizetett szakmák Ukrajnában

Idén az átlagfizetés Ukrajnában 15 ezerről 16 hrivnyára nőtt. Bizonyos szakmákban több mint 40 ezret is meg lehet keresni – közölte a Szuszpilne adásában Makszim Pilipenko, a Work.ua álláskeresési kommunikációs igazgatója, akit a dengi.ua idéz.

Szerinte őszhöz közeledve kerülhet sor a bérek felülvizsgálatára - írta a Kárpátalja hetilap.

„Ami a legjobban fizetett állásokat illeti, ez a nemzetközi gépkocsivezető, aki több mint 40 ezer hrivnyát is kereshet, tapasztalattól és végzettségtől függően nőhet a fizetés; az értékesítési vezetők mintegy 20 ezer hrivnyát kapnak, az üzleti elemzők, ingatlanügynökök pedig 30 ezer hrivnya körül keresnek” – mondta el a szakértő.

Pilipenko megjegyezte, hogy a munkáltatók új követelményeket támasztanak a szakemberekkel szemben, ilyen többek között a mesterséges intelligencia ismerete.

„A vele együttműködni képes személyek automatizálnak bizonyos folyamatokat, felgyorsítják a feladatvégzést és javítják a saját hatékonyságukat, s a vállalkozásét általában. Ez a követelmény elsősorban a digitális szakmákban, a médiában, HR-ben, IT-ben dolgozókra vonatkozik” – tette hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: