Közel négyszáz kárpátaljai katonát tekintenek eltűntnek

Ungváron a napokban informális találkozót szerveztek azoknak a családoknak, akik a háborúban eltűnt vagy orosz fogságba esett hozzátartozóikat keresik – számolt be a M-Studio regionális tévécsatorna riportjában. A rendezvény fő célja a nehéz helyzetbe került emberek megsegítése mellett az ilyenkor szokásos lépések összehangolása volt, valamint a szervezők egyértelművé tették, hogy az érintettek nincsenek egyedül a bajaikkal - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Az összeállításból kiderül, hogy van, aki több mint egy éve, más hónapok óta nem tud semmit hozzátartozója hollétéről. A riportban elhangzik, hogy mintegy 400 kárpátaljai katonát tekintenek eltűntnek. Ezek azok, akik szerepelnek a különleges körülmények között eltűnt személyek ügyeivel foglalkozó hivatal nyilvántartásában.

A biztonsági okok miatt zárt ajtók mögött megtartott találkozóra meghívták a hadsereg, a rendőrség, a helyi hatalom képviselőit, valamint az eltűntek felkutatásában segédkező önkénteseket. A megbeszélésen jelen volt Ivan Angelin, a Belügyminisztérium eltűnt személyek felkutatásáért felelős biztos tanácsadója. Aki a találkozó után elmondta, hogy Ukrajna minden régiójában szerveznek majd hasonló találkozókat a családokkal. Reményét fejezte ki az iránt, hogy a párbeszéd eredményes volt a családok számára, és a folyamatban részt vevő szervek képviselőinek sikerült összehangolniuk a munkájukat.

Oroszország Ukrajna elleni teljes körű háborújának kezdete óta több tízezer embert tekintenek eltűntnek. Túlnyomó többségüket megtalálták, de mintegy 23 ezer személyről hivatalosan is megerősítették, hogy különleges körülmények között – hadműveletek következtében – eltűntnek tekintik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: