Szigorodnak a jogosítvány megszerzésére vonatkozó vizsgák Ukrajnában

A közeljövőben megszigorítják a jogosítvány megszerzésére vonatkozó vizsgákat: bevezetik a video- és hangrögzítést. Ez mind az elméleti, mind a gyakorlati részére vonatkozik, közölte Olekszandr Pohorilij, a Belügyminisztérium Központi szervizközpontja digitális innovációk bevezetési központjának helyettes vezetője egy sajtótájékoztatón.

Elmondása szerinte Ukrajna átlátható feltételeket kíván teremteni a vezetői engedély megszerzéséhez. És ez csak akkor lehetséges, ha a jelölt a megfelelő ismeretekkel és készségekkel rendelkezik.

„Mondjuk úgy, minden más lehetőség kizárva”  – mondta.

Olekszandr Pohorilij elmondta, a szervizközpontok modernizációját is tervezik. Jelentősen kibővítik a tantermeket, speciális technikai ellenőrző eszközökkel látják el, amelyek biztosítják a videomegfigyelést és hangrögzítést - írta a Kárpát.in.ua.

„A videomegfigyelést úgy építik ki, hogy ne legyenek »vak« zónák. Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy megakadályozzuk az olyan lehetőségeket, mint a súgás és egyéb jogsértő cselekményt munkatársaink részéről” – magyarázta Pohorilij.

Hozzátette: a vizsgázók is könnyebben fellebbezhetnek a teszteredmények ellen, hiszen kikérhetik a felvételeket és annak elemzését.

Bevezetik egyben a Face ID rendszert is, amely a tanterem minden számítógépén működni fog: engedélyezi a vizsga letételét és azonosítja a vizsgázót.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: