Nagydobronyban brutálisan megverték a volt kárpátaljai kormányzóhelyettest

Nagydobronyban súlyosan bántalmazták a megyei állami közigazgatás korábbi elnökhelyettesét, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyugállományú tábornokát. A magyarság körében is jól ismert Viktor Mikulint gyakorlatilag a saját kollégái verték meg brutálisan - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Egyszerre több hírforrás is arról számolt be, hogy Mikulint az egyik közkedvelt nagydobronyi vendéglőben érte a támadás az elmúlt hétvégén. A sajtóbeszámolók alapján az SZBU akadémiájának egykori rektorát, a titkosszolgálat nyugalmazott tábornokát, volt kormányzóhelyettest Andrij Panarin, a belbiztonsági szervezet munkácsi kémelhárítási osztályának vezetője és beosztottjai verték meg súlyosan. Mikulin, aki 2016 és 2019 között kormányzó-helyettes volt Kárpártalján, ugyanabban az étteremben tartózkodott, ahol az SZBU emberei is mulattak. Mikulin egy kormánypárti parlamenti képviselő tanácsadójával, valamint egy nemzetközi szervezet képviselőjével vacsorázott Nagydobronyban, s állítólag szóvá tette a szomszédos asztaltársaságnak a hangos és zavaró viselkedésüket. Ezt azonban ők rossz néven vették, s ütlegelni kezdték a tábornokot, állítja Vitalij Glagola, az SZBU-val kapcsolatos dolgokban meglepően jólértesült ungvári újságíró, aki közösségi oldalán fotót is megosztott a szörnyen összevert áldozatról.

A leírás szerint az SZBU kémelhárítási osztályán dolgozó ittas kollégák egy közeli erdőbe vitték Mikulint, ahol tovább ütlegelték, a fogát is kiverték, iPhone 14-es telefonját pedig elvették tőle.

A jelentés szerint Mikulin két vendégének sikerült elmenekülni a helyszínről, így ők megúszták a pofonokat, s ők értesítették a rendőrséget is.

Úgy tudni, hogy a volt kollégájukat bántalmazó SZBU-s tagokat a nemzeti rendőrség különleges alakulata, a Kord azóta már elfogta és előzetes letartóztatásban vannak. Főnökükről, Andrij Panarinról pedig az a hír járja, hogy tavaly nyáron kikerült a megyei védelmi tanácsból, mert az a gyanú merült fel vele szemben, hogy hadköteles korú férfiak külföldre csempészésében lehet érdekelt.

Az áldozat neve ismerősen cseng a magyarság körében is. Ennek oka, hogy évekkel ezelőtt, amikor a megyei közigazgatás alelnöke lehetett, jellemzően őt delegálták a kisebbségekkel kapcsolatos rendezvényekre. Később, 2020 őszén indult a jelentős részt magyarok lakta Csapi kistérség polgármesteri tisztéért, s bár ott csak 225 voksot kapott, de ez pont elég volt arra, hogy megakadályozza azt, hogy Bodnár József személyében magyar polgármestere legyen a határmenti kisvárosnak és a hozzá tartozó településeknek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: