Az ukrán kormány emeli az üzemanyagárakat, hogy támogatni tudják a hadsereget az oroszok elleni harcban

Az üzemanyagárak emelkedése a költségvetés bevételeinek növekedéséhez vezet, ami segíti az ukrán fegyveres erők támogatását – jelentette ki Denisz Smihal ukrán miniszterelnök, számolt be az Interfax-Ukraijna.

„Tegnap a Gazdasági Minisztérium értekezletet tartott a benzinkúthálózatok képviselőivel, arra számítunk, hogy júliusban átlagosan 5 hrivnyával lesz drágább az üzemanyag. Ez nem kritikus szintű növekedés, hanem rendkívül fontos bevétel a költségvetés számára, amely valójában segíteni fog abban, hogy támogassuk az ukrán fegyveres erőket az orosz agresszor elleni harcban” – mondta Smihal.

A miniszterelnök megjegyezte: sem Európában, sem Ukrajnában nincs üzemanyaghiány, és nem is jósolnak. 2023. július 1-től Ukrajnában az üzemanyagadót visszaállítják a háború előtti szintre: az áfa – maximum 20%, a benzin jövedéki adója – maximum 213 euró, a gázolajé – maximum 140 euró 1000 literenként.

A Gazdasági Minisztérium előrejelzése szerint júliusban a gázolaj literenként 5 hrivnyával, a benzin 7-8 hrivnyával drágul - írta a Kárpát.in.ua.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: