Futótűzként terjed egy videó, amelyen egy hadköteles ukrán férfi meséli el, hogyan szökött át a zöldhatáron

Futótűzként terjed egy videófelvétel a különböző közösségi médiaoldalakon. Egy hadköteles korú zaporizzsjai férfi azt részletezi, hogyan jutott át Kárpátaljáról Romániába a zöldhatáron – számolt be a Zakarpattya24.com hírportálra hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

A videón a Google térkép segítségével a férfi részletesen elmeséli szökésének részleteit. Elmondása szerint először Ungvárra érkezett, ahol már várta egy embercsempész. A megyeszékhelyről „kísérőjével” Munkács érintésével az ukrán–román határ menti Saján településre utaztak. Mint meséli, itt megvárták míg besötétedik, ezt követően elindultak kirándulni – ahogy ő fogalmaz – a hegyekbe. A mobiltelefonját nem vihette magával, így az útvonalat csak hozzávetőlegesen, a látottak alapján írja le. Elmondása szerint 7 órát bóklásztak a sűrű erdőben, ez alatt az idő alatt senkivel nem találkoztak.

A határ román oldalán egy erdei út mellett az előre megbeszélteknek megfelelően egy másik személy várta őket. A férfi kísérte tovább a legközelebbi lakott településre, ahonnan már önállóan folytatta az útját. A férfi állítása szerint Romániában menekültstátuszt igényelt, onnan Kanadába repült .

A határőrség egyelőre nem kommentálta a felvételt.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: