Október 1-től komoly bírságra számíthatnak azok az ukrajnai kisvállalkozók, akik nem használnak pénztárgépet

Ukrajnában október 1-től visszaállítják a pénztárgép nélküli kereskedelmi tevékenységért kiszabott nagy bírságokat, a vállalkozóknak elszámolási tranzakció-rögzítő készüléket kell használniuk – jelentette be hétfőn Danilo Hetmancev, a Legfelső Tanács pénzügyi bizottságának elnöke az Ukrajinszke Rádiónak nyilatkozva.

„Szeretném felhívni a kereskedelmi vállalkozások figyelmét, hogy szerezzék be a pénztárgépeket. Október 1-től komoly bírságokat szabunk ki, ha nem szerelik be a pénztárgépeket. A pénztárgépek ellenőrzése újraindul.” - mondta Hetmancev. Mint jelezte, az ütemezett üzleti ellenőrzéseket eddig nem folytatták teljes mértékben. „Az ellenőrzések az adózók egyes csoportjait érintik. Ezek jövedéki termékek: vodka, dohány, üzemanyag, villamos energia, bank- és pénzintézetek, valamint a szerencsejáték-üzletág. Az adóellenőrzés tervét néhány napon belül elfogadjuk. Év végéig minden vállalkozást megvizsgálunk” – hangsúlyozta Danilo Hetmancev.

A Legfelső Tanács augusztus 1-jétől elfogadta a háború előtti adórendszer visszaállításáról szóló törvényt, amely előírja az egyéni vállalkozók 2%-os adójának eltörlését és az 5%-os adó visszaállítását - írta a Kárpát.in.ua. Augusztus 1-től a jövedéki termékek (alkohol, dohányáru, üzemanyag), a szerencsejáték-üzletági és pénzügyi szolgáltatások ellenőrzése engedélyezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: