Jó pénzért cserébe segítette hadkötelesek külföldre szökését a hadkiegészítő alkalmazottja

Az illetékes hatóság meggyanúsította az Ivano-Frankivszk megyei toborzási és szociális támogatási központ katona munkatársát, aki kenőpénz ellenében hadköteles férfiak illegális külföldre jutását segítette – adta hírül az RBK-Ukrajina hírportál a Legfőbb Ügyészség Telegram-közlésére hivatkozva.

A nyomozás kiderítette, hogy a toborzási és szociális támogatási központ katonai alkalmazottja törvénytelen juttatásokban részesült, amiért segített hadköteles korú férfiaknak illegálisan átlépni a határt. Ezért 3000–4000 dollárt követelt - írta a Kárpát.in.ua. Két bűntársával pénzért segített elkészíteni a katonai szolgálatra való alkalmatlanságról szóló katonai orvosi bizottsági igazolásokat azoknak, akik hajlandóak voltak fizetni.

A gyanúsított kiiktatta az „ügyfeleit” a katonai nyilvántartásból, és az Állami Határszolgálatnál megerősítette a hamis igazolások valódiságát. Mindhárom személyt kenőpénz átvétele közben vették őrizetbe. Előzetes letartóztatásba helyezték őket óvadék ellenében történő szabadlábra helyezés lehetőségével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: