Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjat kapott Czébely Lajos

Kárpátaljai díjazottja is van idén a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjnak.

Idén Czébely Lajos viski helytörténész, költő, pedagógus és zenész is megkapta a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjat – derült ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Facebook-bejegyzéséből.

Az elismerést 10 külhoni magyarnak adta át Potápi Árpád János és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes a Hagyományok Házában.

„A díj a külhoni magyar közösségek érdekében a közéletben, az oktatásban, a kultúrában, a nemzet örökségének megőrzésében, az egyházi életben, a tudományban, a tömegtájékoztatásban, a gazdasági önszerveződésben kiemelkedő tevékenységet végző magyarországi és külföldi személyeknek és szervezeteknek adományozható” – írta.

Az elismerést 1995 óta adományozza Magyarország miniszterelnöke a külhoni magyarságért végzett munka elismeréséül. Eleinte Kisebbségi Díj néven, azon belül Hazai Kisebbségekért Tagozaton és Külhoni Magyarságért Tagozaton adták át. A magyarországi nemzetiségi törvény elfogadása után 2011-től a magyarországi nemzetiségeket és a külhoni magyarokat külön-külön díjban részesítik. (Kárpátalja ma)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: