Zelenszkij rendkívüli megbeszélést tartott Kárpátalján

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kárpátalján tett munkalátogatása keretében rendkívüli megbeszélést tartott a diplomáciai intézményeinek vezetőivel, amelynek során öt fő külpolitikai irányvonalat jelölt meg a következő politikai szezonra - számolt be a Kárpát.in.ua.

„Sikerült ukránbaráttá tennünk az elmúlt politikai szezonokat világszerte, és minden olyan államban, amelyek támogatása létfontosságú Ukrajna számára, az ukránok számára. Most, augusztusban egy új politikai szezonra kell készülnünk, hogy ez a nagyon fontos szezon is ukránbaráttá váljon” – mondta beszédében az elnök.

Az államfő hangsúlyozta, hogy a következő hat hónapra úgy kell előkészíteni a döntéseket, hogy mind a partnerek döntései, mind a nemzetközi intézmények döntései ukránbarátok legyenek.

„Most öt irányt jelölök meg. A békeképlet az első. A fegyverek és a szankciók a második. Ukrajna integrációja az Európai Unióba és a NATO-ba, a biztonsági garanciák és a szomszédságpolitika a harmadik irányvonal. A negyedik a gazdasági fellendülés, az átalakulás. Az ötödik az embereink Ukrajnában és külföldön egyaránt, azokban az országokban, ahol Önök dolgozik” – jegyezte meg az elnök.

Közben tárgyalásra került sor Volodimir Zelenszkij és a helyi önkormányzatok, nemzeti és vallási közösségek, valamint a katonaság képviselői között Beregszászban.

„A kárpátaljaiak és a megyei tanács képviselői meggyőzték az elnököt, hogy régiónkra mindig számíthat. Mind az ukránok, mind a magyarok a régióban egy nagy csapat, akik hisznek Ukrajnában, és segítik közelebb hozni a győzelmet. Most ez a legfontosabb. Megköszöntük az elnök munkáját” – közölte Volodimir Csubirko.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: