Csak a mozgósított nőknek tiltják meg Ukrajna elhagyását

A külföldre utazás korlátozása csak azokra a nőkre vonatkozik, akiket mozgósítanak, és nem azokra, akik szerepelnek a katonai nyilvántartásban – jelentette ki Fegyir Veniszlavszkij parlamenti elnöki megbízott, a Legfelső Tanács nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja az RBK-Ukrajina hírportálnak nyilatkozva.

Veniszlavszkij a Kárpát.in.ua szerint kifejtette: „Ami a hadköteles nők külföldre utazásának korlátozását illeti, ez a korlátozás kizárólag a már mozgósított nőkre vonatkozik, bizonyos mozgósítási feladatoknak megfelelően. Ezekre a nőkre ugyanakkor a katona státusz megszerzésével a megfelelő jogok és korlátozások is vonatkoznak.”

A parlamenti elnöki megbízott azt is elmondta, hogy a katonai nyilvántartásba vett nők esetében jelenleg nincs korlátozás a külföldre utazást illetően, és a hatóságok nem is foglalkoznak ezzel a kérdéssel. „Most is vannak nők a katonai nyilvántartásban, és semmilyen korlátozást nem állapítottak meg számukra a külföldre utazással kapcsolatban” – hangsúlyozta Fegyir Veniszlavszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: