Ukrajna hazadeportáltatná a mozgósítás elől külföldre menekült férfiakat, hogy megbüntethesse őket

A mozgósítás elől elmenekültek kiadatásának célja Ukrajnának az illegálisan külföldre távozók visszaküldése, hogy büntetőjogi felelősségre lehessen vonni őket – jelentette ki hétfőn Fegyir Veniszlavszkij parlamenti elnöki megbízott, a Legfelső Tanács nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagja egy televíziós műsorban, számolt be az RBK-Ukrajina hírportál.

A Kárpát.in.ua szerint Veniszlavszkij az ukrán televízió non-stop háborús adásában elmondta: „Nem azt mondtam, hogy ez tömeges jellegű lesz. Azt mondtam, hogy ahhoz, hogy vissza tudjuk hozatni azokat az állampolgárokat, akik illegálisan távoztak, büntetőeljárást kell indítani velük szemben.” Ehhez a jogellenes cselekmények elkövetésének tényét kell megállapítani, ez pedig már a bűnüldöző szervek intézkedésének és a nemzetközi jogsegélyszolgálat kérdése – tette hozzá.

„Ez elég nehéz feladat, de ha valaki bűncselekményt követett el, azt meg kell büntetni. A büntetőjogi felelősségre vonás legfőbb célja, hogy senki ne úszhassa meg a büntetést” – szögezte le Fegyir Veniszlavszkij.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: