Ukrajnában jobban fél a lakosság a magas áraktól, mint a rakétatámadásoktól

Az ukrajnaiak leginkább a magas áraktól, a bevételi források elvesztésétől és a közüzemi díjak emelkedésétől tartanak, míg a rakétatámadások és egy esetleges atomcsapás a válaszadók kisebb részében kelt félelmet. Ezt bizonyítják a New Image Marketing Group cég által az Ukrán Jövő Intézet megbízásából készült tanulmány eredményei, vette észre a Kárpáti Igaz Szó.

„A felmérés során arra kérték a válaszadókat, hogy válasszák ki a számukra legégetőbb három problémát. A listán a teljes körű invázió opció nem volt adott, ugyanis korábbi felmérések szerint ez a lakosság legnagyobb problémája. Ezzel szemben olyan pontok kerültek a felsorolásba, amelyek a háború következményei, vagy ahhoz közvetlenül kapcsolódnak” – olvasható a tanulmányban.

A felmérés eredményei szerint napjaink legfőbb aktuális problémái a megkérdezettek szerint a következők:

  • magas árak (51%);
  • a stabilitás hiánya/a jövőbe vetett bizalom csökkenése (50%);
  • alacsony jövedelmek (37%);
  • a fizikai biztonság hiánya az ágyúzások miatt (34%);
  • a kommunális szolgáltatások magas tarifái (33%);
  • képtelenség terveket készíteni (30%).

„Érdemes megjegyezni, hogy a pénzügyi problémákkal kapcsolatos nehézségek, valamint a jövőbe vetett bizalmatlanság érzése jelentősebbnek tűnt a felmérésben résztvevők számára, mint a fizikai biztonság kérdése” – kommentálták a kutatók.

A megkérdezettek fő félelmei és aggodalmai összefüggenek az aktuális problémákkal. Továbbra is azok között szerepelnek a túlzott áremelések (38%), a bevételek csökkenése/bevételi források elvesztése (36%) és a közüzemi díjak jelentős emelkedése (30%) .

Sokan tartanak az esetleges áramszünetektől (30%), a fizikai egészség romlásától (29%), az állandó bombázásoktól (28%) és a nukleáris csapástól/nukleáris háborútól (28%). A gazdaság hanyatlása (27%), a zaporizzsjai atomerőmű felrobbanása (27%), az Orosz Föderáció nagyarányú ellentámadása (26%) és a mentális egészség romlása (24%) szintén meglehetősen magas arányt mutatott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: