Új módszerrel mozgósítanának Ukrajnában

Szerhij Rahmanyin, a parlament Nemzetbiztonsági, Védelmi és Hírszerzési Bizottságának tagja úgy véli, az ukrajnai férfiak mozgósítását logikusan kell végrehajtani. Jelenleg a férfiak civil szakmája nem kerül számításba, ami negatív következményekkel jár, mivel számos iparágban hiány van a képzett szakemberekből. 

A parlamenti képviselő szerint, ha valakinek olyan végzettsége van, ami jelenleg hiányszakmának számít, nem lenne szabad a frontra küldeni. Jobb lenne, ha bevonnák a frontra szükséges dolgok és felszerelések gyártásába.

Rahmanyin azt fontolgatja, hogy erre irányuló javaslatot nyújt be a parlamenthez. Ugyanakkor hangsúlyozta, nem fűz különösebb reményeket a törvénytervezet támogatásához - írta a Kárpáti Igaz Szó.

Mellesleg, a megyei toborzók vezetőinek cseréje után egyes régiókban jelentősen csökkent a mozgósítás üteme. Szerhij Rahmanyin arról számolt be, hogy korábban a nyugati régiók és az odesszai régió kívülállók voltak a mozgósítási erőforrások pótlásában. Míg egyes régiókban a tervet 95%-ban hajtották végre, most mindössze 10%-ra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: