Az ukrajnai belső menekültek csaknem 40 százaléka kizárólag segélyből él

Ukrajnában a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek közel 40 százaléka csakis a segélyezésekből származó forrásból él, azért, mert nem találtak munkát, vagy rosszul fizető állást talált, írja az Ukrinform cikkére hivatkozva a Kárpáti Igaz Szó.

Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszter elmondta, a belső menekült segélyezettek mintegy 40 százaléka ki van szolgáltatva a támogatásnak.

Verescsuk megjegyezte, az édesanyák gyakrabban kerülnek nehéz helyzetbe, különösen akkor, ha a gyermek kicsi, és nincs kire hagyniuk. A miniszter hozzátette számít a nemzetközi partnerek segítségére a kisvállalkozások fejlesztésében és a frontvonalban élő állampolgárok átképzésében, hogy saját vállalkozást indíthassanak.

A miniszterelnök-helyettes arról is tájékoztatott, hogy azok az emberek, akik másodszor kényszerültek lakóhelyük elhagyására a kötelező kitelepítés miatt, újra jogot kapnak arra, hogy menekülttámogatást igényeljenek. Ők hat hónapra újra megkapják a kifizetéseket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: