Danilov: még mindig vannak olyan partnerek, akik félnek Ukrajnának fegyvert adni, mert nem akarják feldühíteni Putyint

Nagyon szeretnénk, ha az Oroszországgal folytatott háború 2024-ben véget érne, mindent meg is teszünk ezért, de ki kell hangsúlyozni, hogy nem minden rajtunk múlik. Sok múlik a partnereken – mondta Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.

Szerinte még mindig vannak olyan partnerek, akik félnek Ukrajnának fegyvert adni, mert nem akarják feldühíteni Vlagyimir Putyint. Hozzátette, hogy mindenki tudja, melyek ezek az országok, mert "ők maguk is elismerték már, hogy azért nem adták meg az oroszok leveréséhez szükséges fegyvereket, mert aggódtak, hogy feldühítik Putyint". "Ezt a söpredéket már semmivel sem lehet feldühíteni, ez beteg a fejében. Ezt tartsák észben" – tette hozzá Danilov. 

Az Index szerint a tisztségviselő emlékeztetett arra, hogy a teljes körű invázió kezdetén az ukránok összefogtak, de fegyverük a posztszovjet időszakból származott, és csak négy importált eszközzel rendelkeztek a győzelemhez.

"Ma ez egy teljesen más háború, ez már a technológia, a drónok háborúja. Aki mozgékonyabb, intelligensebb, akinek több akarata van, az fogja megnyerni ezt a háborút. Ami az akaratot, a mozgékonyságot, az eszünket illeti, az oroszoknak itt nincs mit tenniük, és biztosan veszíteni fognak. Türelmesnek kell lennünk" – tette hozzá az Unian ukrán hírügynökség szerint.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: