Háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján

„Harci küldetésük teljesítése közben életüket vesztették bajtársaink, a 128-as gépesített lövészdandár katonái, akik életük árán védték Ukrajna függetlenségét” – olvasható Viktor Mikita november 5-i reggeli bejegyzésében.

November 6-tól Kárpátalja területén háromnapos gyászt hirdettek, az állami lobogókat félárbocra eresztik, minden reggel kijevi idő szerint 8 órától egyperces néma csenddel adózunk az elhunyt katonák emléke előtt, valamint a különböző felekezetű templomokban is miséket tartanak értük.

„Hőseink addig élnek, míg él emlékük és amíg emlékezünk hőstetteikre” – írta Viktor Mikita.

Szörnyű támadás érte a 128-as gépesített lövészdandár egyik alakulatát Zaporizzsja megyében - írta a Kárpát.in.ua. A közösségi oldalakon terjedő hírek szerint a tüzérségi alakulat kitüntetési ünnepsége alatt támadták meg a védőket, több mint 20-an vesztették életüket.

Az ukrán fegyveres erők november 4-én este szintén megerősítették a hírt, azonban az áldozatok pontos számát nem nevezték meg. Elmondásuk szerint Iszkander-M rakétával támadták meg az alakulatot, az esetnek civil áldozatai is vannak.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: