Oroszországért imádkoztak két kárpátaljai templomban

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kedden razziát tartott az ungvári járási Oroszgejőc és Cservone Moszkvai Patriarchátushoz tartozó templomaiban, mert a papjaik az „orosz világot” dicsőítették – számolt be a Kárpát.in.ua hírportál az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint „az SZBU folytatja a biztonsági intézkedések foganatosítását az oroszbarát egyház ukrajnai képviseleteinél. Ma az ellenőrzés Kárpátalján zajlik, ahol a Moszkvai Patriarchátushoz tartozó Ukrán Ortodox Egyház erős pozíciókkal és kiterjedt agitációs hálózattal rendelkezik.

A razzia során az SZBU nyomozói ellenőrzést tartottak az oroszgejőci Szent Mihály-templomhoz, valamint a cservonei Szűzanya Születése templomban. „Ellenőrzik azt az információt, hogy ezekben a templomokban imádkoztak az orosz főpapságért, akik megáldották az orosz hadsereget Ukrajna megszállására, igazolták Oroszország Ukrajna elleni háborúját és felekezetek közötti ellenségeskedést szítottak” – mondták a kiadvány informátorai.

Az SZBU ezenkívül ellenőrzi, hogy jogszerűen építették-e a templomokat telkeken. Az informátorok megjegyezték, hogy ez egy újabb jelzés a parlamenti képviselőknek, hogy tiltsák be a Moszkvai Patriarchátushoz tartozó Ukrán Ortodox Egyházat Ukrajnában.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: