Újabb kényszersorozási botrány Lvivben

Lvivben éjszaka videóra vettek egy pár és katonai egyenruhások közötti konfliktushelyzetet, amikor a férfit erőszakkal betuszkolták egy autóba, a nővel pedig dulakodtak káromkodás közepette – közölte az RBK-Ukrajina hírportál az interneten terjedő felvétel alapján.

A Kárpát.in.ua szerint kedden a közösségi oldalakon terjedni kezdett egy videofelvétel, amely Lvivben készült a késő esti órákban. A felvételen egy konfliktushelyzet látható, melynek a résztvevői egyfelől egy férfi és egy nő, másfelől négy katonai egyenruhát viselő személy. A felek közötti szóváltást dulakodás és káromkodás kísérte. A férfit az egyenruhások bekényszerítették az autójukba, majd a jármű elhajtott. A nő mobiltelefonján rögzítette a történteket, és tovább vitatkozott és káromkodott a katonákra. Ennek az lett a vége, hogy az egyenruhások a nő kezéből kiütötték a telefont, és a készüléket elrugdosták.

A videóhoz fűzött kommentekben a netezők megvitatták a botrányt, és felvetették, hogy a házaspárt az utcán esetleg a kijárási tilalom megsértése miatt tartóztatták fel. A kommentelők arra is emlékeztették, hogy november 20-tól Lvivben és a megyében a hatóságok kötelezték a hadkiegészítő parancsnokságok munkatársait, hogy a rendőrséggel közösen igazoltassanak és ellenőrizzék minden hadköteles férfi személyi okmányait.

A Lviv megyei területi toborzási és szociális támogatási központ közleményben reagált az esetre. Ellenőrzik, hogy a területi toborzási és szociális támogatási központ katonái részt vettek-e az incidensben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: