Ukrajna megtámadhatja Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját, ha az ellenség ágyúzni fogja az energetikai létesítményeinket

Ukrajna kész megtámadni Oroszország olaj- és gázinfrastruktúráját, ha Moszkva ezen a télen ismét ágyúzni kezdi Ukrajna energiarendszerét. Ezt Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter nyilatkozta a Politicónak, jelentette a Kárpát.in.ua.

Szerinte Ukrajnában senki sem kételkedik abban, hogy amint a levegő hőmérséklete csökken, és az embereknek fel kell fűteni otthonaikat, Oroszország megkezdi az infrastruktúra ágyúzását.

Korábban Volodimir Zelenszkij elnök is azt mondta, hogy Ukrajna választ ad, ha Oroszország ezen a télen fokozza az energiarendszer elleni támadásait. Herman Haluscsenko szerint Ukrajna válasza igazságos lesz.

„Oroszország támadására reagálva válaszolnánk úgyszint az energiainfrastruktúrájuk megtámadásával” – mondta Haluscsenko.

Ugyanakkor úgy véli, hogy az orosz olaj- és gázipar elleni támadások nem vezetnek az árak megugrásához, és a többi termelő kompenzálni tudja majd a szállításokat.

„Az infrastruktúra elleni támadások nem lesznek olyan kritikusak az árak szempontjából, különösen, ami a gázt és az olajat illeti. Ezek azok az üzemanyagtípusok, amelyeket nem csak Oroszországban lehet megvásárolni. Biztos vagyok benne, hogy az egész világ megbirkózik ezzel” – mondta a miniszter.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: