Ukrajnában megkezdték a szakirányok szerinti toborzást a fegyveres erőkbe

Ukrajnában beindították a szakirányok szerinti toborzási projektet a fegyveres erőkbe, minden jelentkező választhat egy adott katonai egységet, és megkezdheti a szolgálatot egy adott beosztásban – számolt be a Kárpát.in.ua hírportál a Védelmi Minisztérium sajtószolgálatára hivatkozva.

A jelentés szerint „a Védelmi Minisztérium megkezdi az ukrán fegyveres erők toborzási projektjét. A vonatkozó megállapodást Natalija Kalmikova védelmi miniszterhelyettes és Vladiszlav Hrezev, a Lobby X szervezet vezetője írta alá. A toborzók ingyen fognak dolgozni a hadsereg érdekében.”

Kalmikova elmondta, hogy a projekt lehetővé teszi a jelentkező regruták számára, hogy egy adott egységet válasszanak egy bizonyos beosztással, ahol a civil személy tapasztalata a leghasznosabb lesz. A projekt keretében a közeljövőben további szerződések aláírását tervezik toborzó cégekkel – tette hozzá a védelmi miniszterhelyettes.´

Hrezev megjegyezte, hogy a Lobby X kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az ukrán fegyveres erők személyzetének toborzásában. „A hadseregnek különféle szakmákból jövő emberekre van szüksége – a gránátvetőtől és aknavetőtől a programozókig és a szakácsokig. A Védelmi Minisztériummal való együttműködés lehetővé teszi az általunk végzett munka mértékének növelését” – tette hozzá a cégvezető.

Erre a linkre kattintva megtekinthető, hogy milyen állásokba keresnek jelentkezőket jelenleg a hadseregben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: